Masini de tratat seminte PSF

masina de tratat seminte

Funcționarea instalaţiei de tratare (înainte de însămânțare) a semințelor

1)  Semințele sunt aduse din buncărul de produs inițial (1) pe banda transportoare cu dozare (2).Acționarea benzii transportoare printr-un convertizor de frecvență este inclusă în sistemul de menținere automată a consumului setat de semințe. Din banda transportoare cu dozare semințele sunt descărcate în aspiratorul de desprăfuire AF-5 (3) (două aspiratoare). Din aspiratoare semințele sunt descărcate într-un buncăr de pregătire (4), instalat pe senzori tensiometrici în scopul menținerii stricte a unui flux setat de semințe. Nivelul de semințe din buncăr este urmărit automat de către sistemul de reglare automată. Din buncărul de pregătire semințele se scurg printr-un canal în camera de tratare chimică (5).

Sistemul de alimentare al instalaţiei de tratare chimică constă din două rezervoare cu amestecătoare de preparate (6) и (7), două pompe de reglare (8) şi(9) și două duze centrifugale, instalate în amestecătorul de semințe (camera de tratare chimică).

Preparatul lichid de compoziție corespunzătoare este introdus în rezervoare (cu o capacitate de 300 l fiecare), instalate pe senzori de tensiune pentru controlul neîntrerupt al consumului de preparat.Amestecătorul de preparatmenține o concentrație echilibrată de compoziție diferită (substanța de tratare chimică + adeziv + colorant, etc.). Pompele de dozare asigură un consum setat de preparat în baza reglării frecvenței de rotație a acționărilor pompelor, conectate prin convertizoarele de frecvență la sistemul de reglare automată.

 

2)  Semințele sunt alimentate prin flux dozat neîntrerupt prin canalul de intrare (1) în cavitatea interioară a tamburului rotativ cu șase fețe al camerei de tratare chimică. De fețele tamburului sunt fixate ghidajele (2),cu un pas determinat conform normelor şi montate sub un unghi corespunzător față de axul de rotație.

Ghidajele asigură deplasarea de la intrare spre ieșire a semințelor prin curgere liberă. Modificarea unghiului de fixare al ghidajelor permite reglarea timpului de prezență a semințelor în camera de tratare chimică. Preparatul lichid se introduce dozat prin două duze (3), amplasate în camera de tratare chimică, ale căror guri de pulverizare sunt orientate înspre fluxul semințelor în cădere. Dispersia măruntă a pulverizării generează un proces aerosolic de pulverizare a semințelor cu stropire neîntreruptă, lucru prin care se asigură integritatea și uniformitatea acoperirii semințelor cu preparat cu consumurireduse ale acestuia.

Semințele în procesul de amestecare sunt stropite suplimentar cu acea parte a preparatului care ajunge pe pereții tamburului în partea superioară a acestuia. Forma fațetată determină un proces de amestecare în două etape, respectic alunecarea semințelor pe muchie și întoarcerea ulterioară a acestora, ceea ce îmbunătățește procesul de acoperirea seminţelorîn baza contactului pe suprafețe multiple. Semințele tratate se scurg prin orificiul de ieșire din camera de tratare chimică.

Reglarea regimuluide lucru al camerei de tratare chimică a dispozitivului se asigură pe baza:

  • modificării frecvenței de rotație al tamburului;
  • modificării unghiului de înclinare al tamburului;
  • modificării poziției ghidajelor.

În scopul etanșeizării volumului de lucru al camerei de tratare chimică, între elementele mobile și fixe ale mașinii sunt executate etanșări tip labirint.

Agregatul pentru tratarea semințelor înainte de însămânțare permite tratarea acestora cu biopreparate.

În acest scop este prevăzut un sistem autonom de alimentare cu inoculant, deoarece este interzisă amestecarea biopreparatelor cu preparatele chimice.

Camera de uscare a semințelor prelucrate asigură o bună scurgere a acestora.

Avantaje:

  • Tratarea materialului semincer fara traumarea acestora (macro si micro traumari)
  • Datorita reglajelor cu care este dotata masina de tratat ne permite uniformitatea totala a acoperirei semintelor cu substantele dorite (folosite).
  • Ne permite administrarea diferitelor substante recomandate pentru tratarea semintelor separate (insectofundicid, inoculant, biostimulator, etc.)

 

 

Schema maşinii de tratare chimică a semințelor PSF.
Schema maşinii de tratare chimică a semințelor PSF.
  1. Canal de intrare;
  2. Ghidaj (orientator);
  3. Duză.
Procesul de funcționare al maşinii de tratare chimică a semințelor
Procesul de funcționare al maşinii de tratare chimică a semințelor
Masina de tratat seminte
Foto 1
Foto 2
Foto 3

NOU!!! Cu descarcarea in big-bag si sistem de dozare electronic a solutiilor si posibilitatea dozarii mai multor solutii ( apa, insectofundicid, inoculant, ingrasaminte organice, microcomponente, etc.) separat! Amestecul lor facandu-se trecand prin serpentine, iar apoi fiind dirijata catre masina de tratat seminte.

SUPORT TELEFONIC