Mecanizarea agriculturii in Romania

noiembrie 9, 2017 admin No comments exist

Mecanizarea agriculturii are un rol fundamental din punct de vedere tehnic, financiar şi social, în special în ţãrile puternic industrializate, ea confera posibilitãţi semnificative de reducere a cheltuelilor, de creştere a calitãţii lucrãrilor, precum şi de creare  de noi produse în special în domeniul energetic.

Un alt lucru important este cel legat de consumul de energie pentru producerea şi prelucrarea produselor agricole. Este un lucru recunoscut faptul că în zilele noastre etapele din agricultură sunt mari consumatoare de energie și creează prejudicii mediului fapt ce a condus la căutarea unor metode alternative de lucru si a determinat orientarea cercetărilor către optimizarea consumurilor energetice si reducerea impactului negativ asupra resurselor naturale (apa, sol, aer).

Toate companiile producătoare de utilaje agricole investesc azi foarte mult in cercetare si dezvoltare de noi produse care sa atinga aceste tinte si care sa fie in acelasi timp fiabile din punct de vedere financiar.

Daca in urma cu 15 de ani studiile în domeniul tractoarelor și utilajelor agricole erau axate exclusiv pe dezvoltarea de metode constructive mecanice si eventual electric, azi totul se focuseaza in jurul elementelor hidraulice, electro-tehnice, electronice si mai recent a in domeniul computerelor și a softurilor de proces.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *